Yleistä

Vuonna 1948 perustetun ammattiosaston jäseninä on Pietarsaaren ja Pedersören alueen elintarviketyöntekijöitä. Osastossa on jäseniä yhteensä n.470 henkilöä. Alueella toimii leipomo, liha ja rehuteollisuutta, suurin työnantaja on Pietarsaaressa toimiva Snellmanin lihatalo. Osasto täytti 2008 60v ja niitä juhlittiin komeasti saman vuoden marraskuussa.

Ammattiosaston tehtävänä on avustaa ja tukea jäseniä heidän toimiessaan työ- ja palkkaehtojensa parantamiseksi. Luottamusmiehet toimivat ammattiosaston edustajina ja edunvalvojina työpaikoilla. Vuosittain pidetään kaksi sääntömääräistä kokousta, kevätkokous- ja syyskokous. Syyskokouksessa valitaan osaston johtokunta, jonka tehtävänä on hoitaa ammattiosaston asioita. Ammattiosasto toteuttaa myös liiton hallinnosta tulevia päätöksiä. Jokaisella osaston jäsenellä on oikeus tuoda omat ehdotuksensa johtokunnan käsittelyyn. Johtokunta kokoontuu n. kerran kuukaudessa ja tarvittaessa useammin.

Pidetään lippukorkealla suomalaisen elintarviketeollisuuden puolesta. Pidä kiinni kotimaisesta leivästä, se pitää sinut työssä.